Som pårørende i Region Hovedstaden kan du få gratis, akutte samtaler med en psykolog/bach.psych, der har specifik viden om det at være pårørende til en person med psykisk sårbarhed/psykisk lidelse

AT VÆRE PÅRØRENDE TIL EN PERSON MED PSYKISK SÅRBARHED/PSYKISK LIDELSE

Pårørende er mange ting. Det er den nære familie, hvor man kan være pårørende til en ægtefælle/kæreste, forældre, søskende, børn eller andre familiemedlemmer. Men man kan også være pårørende til en ven, kollega eller nabo.

At være pårørende kan for nogen være et livsvilkår og kræver ofte mange ressourcer. Mange føler det som en stor belastning, og det er ofte svært at tale med andre om det. Ydermere føler mange pårørende det som et stor ansvar, at deres nærtstående får den hjælp, som vedkommende har brug for. Resultatet bliver ofte, at pårørende tilsidesætter egne behov og følelser og selv bliver nedslidt.

Følelser, der ofte følger med det at være pårørende, er bekymring, magtesløshed, frustration, vrede, dårlig samvittighed, ensomhed, tristhed eller ligefrem sorg. I Åben Pårørenderådgivning får du et frirum til at få sat ord på dine tanker og følelser. Du bestemmer, hvad vi skal tale om, og vi vil gøre vores bedste for at støtte og rådgive dig udfra netop din problemstilling.

VI TILBYDER DIG

Du kan få op til 3 samtaler á 50 min. med en psykolog/bach.psych., som har specifik viden om det at være pårørende.

Der er ingen kriterier, du skal opfylde for at kunne få samtaler i Åben Pårørenderådgivning, andet end, at du skal være bosat i Region Hovedstaden. Din nærtstående behøver ikke at have en psykiatrisk diagnose – du skal blot opleve dig selv som pårørende.

Du bestemmer selv, hvornår du vil have samtalerne, bare de ligger inden for vores åbningstid, som er om mandagen kl. 16.00-19.00. Da vi er en åben pårørenderådgivning, har vi ingen venteliste.

Du kan komme som enkeltperson eller som venner, par eller familie. Din nærtstående er selvfølgelig også meget velkommen til at være med til samtalerne.

Vi tilbyder også telefonisk rådgivning samt rådgivning via e-mail.

HVORDAN FÅR JEG SAMTALER?

Du er meget velkommen til blot at møde op i vores åbningstid, eller du kan kontakte os via e-mail eller telefon i åbningstiden og bestille en tid i forvejen.

Når du ankommer til rådgivningen, skal du ringe på døren ved indgangspartiet, der hvor der står “Psykologisk Rådgivning”, og så lukker vi dig ind.

Vel mødt!

Åben Pårørenderådgivning er et 2-årigt projekt, støttet af TrygFonden.

Adresse:

Slotsgade 2, 2.tv. 2200 København N

Åbningstid:

Mandag kl. 16.00-19.00

Kontakt:

Tlf.nr. 3011 6346

Send os en email på ap@sind-kbh.dk eller benyt formularen herunder.